Besætningen

 

 

Besætningen af renracede Charolaisdyr er etableret over en lang periode. Jeg købte en kvie i 1988 og senere fulgte en ko, Else, hun har været med til at danne grundstammen på den besætning som jeg har nu.


I 2006 købte jeg ny avlstyr til besætningen. Valget faldt på Aksel De Batt fra Karsten Kjærgård. Han blev valgt efter temprement  og afstamning. Begge dele har han indtil nu fuldt ud kunne leve op til. Han er meget rolig og tillidsfuld, nok ikke verdens flotteste fyr. Kalvene efter ham er rigtigt gode, det er levende letfødte kalve der vokser flot til både i højde og drøjde, og så er de fleste alligevel ret kønne. Der er født 24 kalve i besætningen i 2008, vi har kælvninger hele året.


I besætningen bruges også en del inseminering. Jeg forsøger at bruge kvietyre til de fleste af kvierne for at få lette førstegangskælvninger. Nogle af køerne insemineres også, dette gøres for at forsøge at få avlsmæssig fremgang i besætningen. Med de resultater min alvstyr leverer, er der ingen tvivl om at han bliver i besætningen mindst 1 år endnu, inden han forhåbentlig kan bruges i en anden besætning.

 

 

 

Englund Charolais © 2009

www.englundcharolais.dk